Verschillende vlonders voor in de tuin

Een tuinterras is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte. Het biedt een functionele en mooie ruimte om te ontspannen, te entertainen en te genieten van het buitenleven. Maar met zoveel verschillende materialen en ontwerpen om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om het perfecte terras voor uw tuin te kiezen. In deze blog gaan we in op de verschillende soorten vlonders voor de tuin, hun voor- en nadelen, en de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze.

Soorten vlonders 

Er zijn verschillende soorten tuindekken, waaronder hout, composiet, PVC en aluminium. Elk materiaal heeft zijn unieke voor- en nadelen die zorgvuldig moeten worden overwogen bij het maken van uw keuze.

Houten dekken

Vlonder hout zijn een klassieke keuze voor tuinvlonders. Ze zijn veelzijdig, natuurlijk en mooi. De meest voorkomende tuinhout die voor terrassen worden gebruikt, zijn ceder, redwood en onder druk geïmpregneerd grenen. Houten vlonders hebben regelmatig onderhoud nodig, zoals schoonmaken, beitsen en afdichten om rot, schimmel en bederf te voorkomen. Ze kunnen echter vele jaren meegaan als ze goed worden verzorgd.

Samengestelde dekken

Composiet dekken zijn gemaakt van een combinatie van houtvezels en kunststof materialen. Ze zijn onderhoudsarm, duurzaam en bestand tegen rot, bederf en insecten. Composiet terrasplanken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor moderne tuinontwerpen.

PVC dekken

PVC-vloeren zijn gemaakt van 100% kunststof materialen. Ze zijn het meest duurzame en onderhoudsarme type tuinterras, bestand tegen schimmel, rot en insecten. PVC-terrassen zijn er in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor eigentijdse tuinontwerpen.

Aluminium dekken

Aluminium dekken zijn gemaakt van een lichtgewicht, corrosiebestendig materiaal. Ze zijn eenvoudig te installeren, onderhoudsarm en duurzaam. Aluminium terrassen zijn een uitstekende keuze voor moderne en minimalistische tuinontwerpen.

Voor-en nadelen

Elk type tuinterras heeft zijn unieke voor- en nadelen die goed overwogen dienen te worden bij het maken van uw keuze.

Voordelen van houten vlonders:

Veelzijdig en natuurlijk
Mooi en klassiek
Betaalbaar

Nadelen van houten vlonders:

Regelmatig onderhoud nodig
Gevoelig voor rot, schimmel en bederf
Beperkte levensduur

Voordelen van composiet terrasplanken:

Laag onderhoud
Duurzaam en langdurig
Bestand tegen rot, bederf en insecten

Nadelen van Composiet Decks:

Duur
Gevoelig voor schade door hitte
Kan na verloop van tijd vervagen

Voordelen van PVC Dekken:

100% plastic materiaal maakt het bestand tegen rot, schimmel en bederf
Laag onderhoud
Duurzaam en langdurig
Breed scala aan kleuren en texturen

Nadelen van PVC vlonders:

Duur
Kan glad zijn als het nat is
Niet zo natuurlijk ogend als houten vlonders