Welke soort fietsen zijn er?

In Nederland wordt er erg veel gefietst. Dit komt mede door de goede fietspaden. Ook is het een gezonde manier van verplaatsen. Fietsen is een geweldige manier om jezelf fit te houden en te werken aan de conditie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de auto te laten staan, en lekker de fiets te pakken. Eindelijk geen last meer van files, en juist gewoon een lekkere rustgevende fietstocht. 

Bij het kiezen van een fiets, moet je niet alleen letten op de prijs maar ook op het type fiets. Het soort fiets dat je kiest is afhankelijk van waar je hem voor wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld graag door bospaden mountainbiken? Dan is een stevig mountainbike de beste keuze. Wil je juist op de weg lange afstanden afleggen? Dan is een racefiets beter geschikt. Genoeg dingen om op te letten bij de keuze voor een fiets. In deze blog bespreken we welke fietsen er allemaal beschikbaar zijn.

Verschillende soorten fietsen

Je ben van plan om een fiets te kopen, maar wat moet je beginnen? Dat is voor iedereen weer anders. Als je gaat mountainbiken dan is het belangrijk dat je een stevige fiets kiest die tegen een stootje kan. Een racefiets is vaak lichter en daardoor makkelijker in gebruik, maar het is dan wel handig om bijvoorbeeld wel goed op de banden, want die zijn beslist niet geschikt voor bospaden. Er zijn heel veel verschillende soorten beschikbaar. We zetten ze graag voor je op een rijtje. 

Stadfiets

Het kan soms lastig zijn om jezelf te verplaatsen door een drukke stad. De wegen zijn heel erg druk en je hebt voortdurend te maken met stoplichten, trams of voetgangers die willen oversteken. Wil je graag een fiets kopen? Een stadfiets kan dat de perfecte oplossing zijn. Door gebruik te maken van een stadfiets, kun je eenvoudig en snel op plaats van bestemming komen. 

Transportfiets

Op zoek naar een fiets met veel bagageruimte? Het kan voorkomen dat je regelmatig met veel bagage op pad gaat. Een transportfiets met veel bagageruimte aan de voor- en achterkant kan dan uitkomst bieden. Transportfietsen zijn stijlvol, stoer en zeer robuust. 

Moederfietsen

Een voorzitje en achterzitje zorgen ervoor dat je als moeder eenvoudig jouw kinderen naar school kunt brengen. Moederfietsen zijn sterk en comfortabel. Het zorgt ervoor dat je als moeder niet veel moeite hoeft te doen om te trappen. 

Fietsvoordeelshop heeft heel erg veel verschillende fietsen direct uit voorraad leverbaar. De fietsen worden volledig afgesteld bij je thuis geleverd. Bovendien zijn er heel veel mogelijkheden met betrekking tot accessoires.