Opdrachten vinden als zzp’er

Ben je net bij de Kamer van Koophandel geweest en zijn alle papieren getekend? Dan ben je eindelijk een zzp’er en kun je ook aan de slag. Je kunt natuurlijk nog niet aan de slag als je nog geen opdrachten hebt en dit kan heel erg lastig zijn in het begin. Beginnende zzp’ers vinden het vaak heel lastig om werk te vinden. Zelfs ervaren freelancers vinden dit nog soms moeilijk en dat is natuurlijk logisch. Een beginnende zzp’er heeft natuurlijk nog niet veel ervaring en sommige mensen vinden dit nadelig. Toch wil je aan de slag kunnen als beginnende zzp’er, anders kun je natuurlijk nooit ervaring op doen. Hoe kun je nu toch aan opdrachten komen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Younited.nl

Op het internet zijn er veel websites, waarbij je jezelf kunt aanmelden voor zzp opdrachten. Younited.nl is een bekend platform en hier halen veel zzp’ers hun opdrachten vandaan. Als beginnende zzp’er is het heel handig om hier gebruik van te maken. Het is wel belangrijk dat jij je betrouwbaar en professioneel gedraagt.  Het is belangrijk om even naar jezelf te kijken, hier let de klant natuurlijk ook heel erg op. Je kunt via het platform eenvoudig opdrachten vinden, maar het moet natuurlijk wel in jouw werkveld liggen. Het is ook altijd verstandig om contact op te nemen met de klant. Je kunt dit natuurlijk via een e-mail doen, maar het is veel beter om langs te gaan of een belletje te doen. Dit komt namelijk veel persoonlijker over en dit kan ervoor zorgen dat jij de opdracht krijgt.

Laat jezelf zien

Heb jij er echt alles voor over om zzp opdrachten te krijgen? Dan is het ook erg belangrijk om jezelf te laten zien en hiermee bedoelen we niet dat je bij de klanten langs gaat. Je moet namelijk online vindbaar worden en een goede website is cruciaal. Zonder een goede website is de kans erg groot dat de mensen op zoek gaan naar een andere freelancers. Het is belangrijk dat je alles verteld over jou of jouw onderneming. Laat zien wat je unieke krachten zijn en maak de website vooral niet te ingewikkeld. Een portfolio is ook erg belangrijk als Zzp'er en alleen op deze manier kan de klant zien welke werkzaamheden je al hebt gedaan. Maak een digitale portfolio en laat deze uitgebreid zien op je eigen website, zodat jouw klanten het kunnen inzien.a