Herfstachtige activiteiten in de buitenlucht

Zomers zoekt iedereen zijn plezier buiten de deur: wandelen, fietsen of zwemmen zijn dan geliefde activiteiten. Zodra de zomer voorbij is en de temperatuur van de buitenlucht weer begint te dalen, moet de gezelligheid eerder binnenshuis gezocht worden. Kaarsjes aan, opgekruld met een deken op de bank. Laat de ramen en deuren vooral dicht, want van de kou buiten willen de meeste mensen niets weten. Dat is ook veel verstandiger, want binnen is het veel beter.

Of toch niet? Eigenlijk is het zonde om jezelf een paar maanden per jaar binnen op te sluiten. Er zijn genoeg leuke activiteiten te bedenken die je in de frisse buitenlucht kunt doen.

Herfstwandeling in je nieuwe winterjas

In de zomer is het buiten heerlijk: de bomen staan in bloei. Toch gaat al dat groen op een bepaald moment ook vervelen. Gelukkig dient zich dan het najaar aan. Tijdens deze herfstige periode kleuren de bossen prachtig rood en bruin. En niet te vergeten: alle felgekleurde paddenstoelen die rond oktober uit de grond schieten. Alle pracht en praal zijn eenvoudigweg in het bos te bewonderen, dus ga vooral een herfstwandeling maken. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je een paar goede schoenen en een lekkere warme jas draagt, zoals deze parajumpers jas heren.

Kastanjes zoeken

Wanneer alleen wandelen niet voldoende is, is het ook een goede optie om kastanjes te gaan zoeken. Ze liggen nu overal vrij letterlijk voor het oprapen. Neem een tas of emmer mee en probeer hem helemaal vol te krijgen. Eenmaal thuis kun je met die kastanjes allemaal creatieve dingen doen. Gebruik ze als decoratie op een schaal, maak er een slinger van of pak een paar satéprikkers om er stokpoppetjes mee te maken.

Picknicken

Veel mensen denken dat je alleen bij warm weer kunt picknicken, maar niets is minder waar. Smeer lekkere sandwiches, pak de drankjes in en zoek het fijnste plekjes in het bos uit. Omdat het wat kouder is, is het verstandig om de inhoud van je picknickmand een beetje aan te passen. In plaats van frisse salades, neem je bijvoorbeeld warme soep mee. In plaats van ijskoude limonade gaat er warme thee in de thermoskan. Vergeet de kleden en dekens niet mee te nemen, want je wilt natuurlijk niet op de modderige grond zitten! Het is ook belangrijk om lekker warm aangekleed te zijn. Onderschat het belang van die warme parajumpers jas hierbij niet.

Er zijn dus genoeg leuke activiteiten te bedenken om in het najaar buiten te doen.